De Gouden Galg. Over Werk en leven.
Jan Flamend.
60 blz, 11.50 euro

Nogal wat managers zijn hun medewerkers beu. De domheid, de ondankbaarheid, het emotioneel vampirisme dat ze constant moeten ondergaan. De medewerkers hebben het ook gehad met hun bazen: de incompetentie, de politieke spelletjes, het egoïsme. Bazen zijn niet meer in staat hun medewerkers te begeesteren. Werknemers voelen de anonimiteit van het winstbejag van de aandeelhouders aan en ze hebben dan ook geen emotionele band meer met het bedrijf of met hun oversten.

De vele kieren, spleten, barsten en plooien van grote organisaties zitten vol met mensen waarvan iedereen zich afvraagt: “Wat doet die hier eigenlijk?”. In de huidige cultuur schuiven werknemers taken van zich af, mailen ze opdrachten door naar een ander, weigeren ze bij falen enige schuld op zich te nemen. Zelfverwezenlijking is het hoogste goed geworden. Heilige huisjes als klantgerichtheid, kwaliteit en teamwork zijn volledig omvergeworpen door de opmars van het eigenbelang. Iedereen is met zichzelf bezig en we hebben geen vertrouwen meer in elkaars kunnen.

Een mistroostig verhaal? Helemaal niet! Er is voldoende kracht en weerbaarheid en trots om de vicieuze cirkel te doorbreken. De beste manier om van een probleem af te raken, is het op te lossen.

Hoop doet leven.